Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Konuya puan ver

TRT Orta ve Uzun Dalga vericileri KAPATILDI Lütfen okuyun.

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
тυякєу™
тυякєу™
TRT Orta ve Uzun Dalga vericileri KAPATILDI Lütfen okuyun. Vide
MesajKonu: TRT Orta ve Uzun Dalga vericileri KAPATILDI Lütfen okuyun. TRT Orta ve Uzun Dalga vericileri KAPATILDI Lütfen okuyun. Icon_minitimeCuma Ara. 05, 2008 12:28 am

TRT hiç bir açıklama yapmadan orta ve Uzun dalga vericilerini kapattı yada yayın saatini günde bir saate indirdi. Bu vericiler Dünya üzerinde Türkiyenin sesidir. Şehirden 100 km uzaklaştıktan sonra uzun ve orta dalga vericileri dişinda bir yayın bulamazsınız.

Uzun ve orta dalgada yayın ancak devleter yapabilir (Maliyet ve işletim koşullarından) Bize komşu bütün ülkeler bu yayınları yaparken bizim sesimiz uzun ve orta dalgadan kesimşitir. Bu yayınları yunanistanda bulgarıstanda azarbaycandaki ve diğer çevre ülkelerdeki bir çok vatandaş dinlemekteydiler çünkü her yere uydu anteni kurmanın ihtimali yoktur. Ayni zamanda bir afet durumunda savaş halinde haberleşmek için en ucuz ve güvenilir yöntemdi iki pil ile çalışan herhangi bir radyodan bu yayınlara Türkiyenin her yerinden ulaşılabilmekteydi.

Yavru vatan kıbrıs bile 1098 khz 150 kw ile am den 24 saat yayın yaparken bizim gibi kudretli bir ülkenin elektirik gidiyor diye bu vericilerinin fişini çekmesi üzüntü verici. Ben bizzat trt ile görüştüm arıza var dediler biraz üsteleyince başlarından savdılar.

Bu radyolar Türkiye için önemli. Bunlar avrupa ve orta asyadaki sesimiz. Bu kanalları almak kolay olmadı eğer yayın yapmazi sek 1017 khz frekansını kaybedeceğiz. Dünyada hiç bir ülke böyle bir yayından vazgeçmedi. Neden biz vazgaçiyoruz.

Ben bizzat 0312-4903356 trt vericiler dairesine görüşlerimi bildirdim Birde siz arayın belki çok telefon gelirse hiç değilse birini açarlar.

TRT Orta ve Uzun Dalga vericileri KAPATILDI Lütfen okuyun.

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası